Vervolg: Gebed voor vrede in moeilijke tijden

Wil jij niet altijd bevestigd worden in je eigen geloof? Waarom denk je dat rottigheid ruimschoots in deze wereld te vinden is? Ziekte. Dood. Is dat omdat mensen verrot zijn of omdat zij geloven dat ze verrot zijn?

We zijn zó verslaafd aan het idee dat wij slecht zijn dat we zelfs verontwaardigd zijn wanneer slechts ons niet overkomt.
Dat is de reden waarom we anderen, die gelukkig lijken zo graag onderuit halen. Want wij geloven dat geluk een illusie is. En dat zij in een illusie leven. En wanneer hun droom uiteenspat zeggen we; zie je wel, ik had gelijk. Dat is wat we het liefst zien gebeuren. 

Geluk is geen illusie en vrede ook niet. Wel wanneer je verkiest dat het een illusie is.De enige reden om dit te verkiezen voor jezelf is wanneer je geloofd dat je niets dan slechts waard bent.


Ik had beloofd je te vertellen wat het gebed dat ik met je deelde representeerde en waar ik het vandaan had.


Ik ben het onschuldige kind van God
Ik ben het volmaakte kind van God
Ik ben het heilige kind van God

De woorden in dit gebed zijn slechts een weergave van wat jij ten diepste bent. Ze zijn waarheid en een directe tegenhanger van wat jij geloofd dat je bent. Ze representeren dan ook de waarheid over jou zelf. En die waarheid geneest.

Hoe ik dit gebed heb bemachtigd is even zo simpel. Namelijk door stil te zijn en te luisteren.
Ik was een tijd geleden erg bang. Maar ik had de stem van God vanbinnen gevonden. Elke keer wanneer ik me bang voelde vroeg ik wat het betekende en wat ik kon doen. Op een keer werden deze woorden me gegeven en ik heb ze lange tijd bij me gedragen om mezelf er iedere keer aan te herinneren. Nu de wereld in grote angst leeft deel ik ze. Omdat ik weet dat dit het juiste moment is.

Te zijner tijd komt er een vervolg op deze woorden. Wanneer weet ik nog niet exact.
Excuses voor mijn vaagheid (ik weet dat ik over kom als een medium of zoiets. Dat is niet mijn bedoeling. Ik deel wat me ingegeven wordt. Ik weet dat jij dezelfde woorden kan ontvangen maar zolang dat je nog niet lukt heb je misschien iets aan mij)

Nu weet je waar het gebed vandaan komt. Ik begrijp het volledig wanneer je sceptisch bent over mijn verhaal. Misschien wil je dit gevoel opzij zetten en het gebed een kans geven. Het gaat niet om wat ik schrijf of wie ik ben. Het gaat om het gebed.

Ik wens je alle goeds!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s