Taart

Wist je dat jij koningin bent. Koning. Vorst.
Vorst van jouw geest-rijk. Jouw koninkrijk. Niemand anders dan jij maakt daar de dienst uit. Tenzij je je macht weggeeft. Dat doe je trouwens vaak.
Misschien geloof je van niet maar kijk maar eens naar waar je in gelooft. Neem je geest, jouw koninkrijk maar eens kritisch onder de loep.
Het spijt me als je de schrik van je leven krijgt. Het was niet mijn bedoeling om je de stuipen op het lijf te jagen maar soms is het blijkbaar nodig om je ogen te openen.
Veel van wat jij denkt heb jij helemaal niet bedacht. Iemand anders heeft de scepter gezwaaid en bepaald hoe het er in jouw geest aan toe gaat. Als het alleen bij denkbeelden bleef zou de schade nog beperkt zijn maar jij weet net als ik dat denkbeelden de drijvende krachten zijn achter de acties die je onderneemt. Zodoende bestuur jij niet jezelf. Je bent een marionet geworden. Misschien niet bewust en degenen die jouw besturen zijn het misschien ook allang vergeten maar jij zit met de gebakken peren. 
Nu, is het dan geen tijd om van die gebakken peren een goede taart te maken? Een taart waarvan jij de smaak bepaald. Niet je vader, je moeder, je zus, je tante, de buurman of de buurvrouw. Jij. Het wordt tijd dat jij een nieuwe smaak creëert. Een smaak die jou aanstaat. Anderen hoeven het geen fijne smaak te vinden. Zolang je ze niet vergiftigd is het prima.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s