Idee en geloof

Je hebt een hoop ideeën.
Overgenomen van je buurvrouw, vader, broer, leraar, vage kennissen enzovoorts.
Heb je zelf weleens een echt idee gehad? Nee? Met ‘echt’ bedoel ik een zuiver idee dat ontsproot uit jou. Een idee zonder vervuiling. Zonder geloof. Hoe zou dat zijn denk je? Ik zeg dit trouwens niet om je te beledigen. Ik wil gewoon eerlijk tegen je zijn. Je helpen af te komen van ideeën die jouw zuivere zelf en dat van anderen ondermijnen.

Een waar idee is als de geboorte van nieuw leven. Zo zuiver, schoon en onaangetast. Als maagdelijke sneeuw waar nog niemand met zijn modderige schoenen overheen is gewalst. 

Zo’n waar idee is trouwens niet jouw eigendom. Het kwam dóór jou en jij mag het delen.

Zuivere ideeën zijn waar. In oorsprong. Daarna, na het uitbreiden worden ze soms vervormd. Eigenlijk moet ik meestal zeggen maar laat ik positief blijven. Zo’n idee, ook wel inspiratie kwam vanuit de bron. Of God, zo je wilt. Hij is de inspiratiebron van ons allen. Sommige mensen zijn scherper op God afgesteld (ze luisteren beter) en ontvangen zijn ideeën welke dan verder verspreid kunnen worden. Soms gaat dat goed. Meestal niet. Sorry, positief blijven lukt me niet zo. Meestal wijken de ideeën uiteindelijk erg af van hun werkelijke betekenis. Ze hebben echter nog dezelfde kracht om invloed uit te oefenen op ons werkelijkheid. Een invloed die doorgaans niet positief uitpakt.
Ideeën worden al eeuwen door mensen verspreid. Ons werkelijkheid voegt zich naar de ideeën, niet andersom. Zie je hoe jij leeft in een vervormde werkelijkheid?

Ergens huist de waarheid van alle ideeën in ons. Want niets kan gedeeld worden zonder te delen met allen. Wij zijn allemaal met God verbonden. Ook als je niet luistert ontvang je wat je gegeven is. Die waarheid ken jij dus. Soms bewust, meestal onbewust.
Jij geloofd alleen in de vervormde werkelijkheid. Alles dat daarvan afwijkt vind jij vreemd en ongeloofwaardig. 
Echter geloven doe je met je brein. Je kiest ervoor iets voor waar aan te nemen of doet dat niet. Als je nou eens zou stoppen je brein te gebruiken voor de beoordeling van deze wereld, jouw eigen bestaan, en in plaats daarvan naar je gevoel zou luisteren. Naar je hart. Dan zou je jezelf stukje bij beetje openstellen voor de ware ideeën, ofwel de waarheid.

Je zal dan geleid worden door God en zal een wereld zien die jij nooit voor mogelijk had gehouden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s